Hotelli Karjalan seudulta

Hotelli Karjalan seudulta

1 (1)

Matkailu avartaa ja matkailu pohjoiseen se vasta avartaakin. Jos otat vielä suunnaksesi Pohjois-Karjalan avartumisen käsite saa täysin uudet mittasuhteet. Pohjois-Karjalasta haaveillaan lauluissa ja sellaisten henkilöiden päissä, joiden mielestä Pohjois-Karjalan maakunnasta löytyy ainoa oikea avain onneen. Sieltä löydät jyhkeän ja vaikuttavan vaaran nimeltään Koli. Matkailu Kolille voi olla vaikuttava elämys, sillä onhan sen korkein kohta noin 347 metriä meren pinnasta. Näkymät sieltä ovat vaikuttavat, ja niin korkealla vaeltaessa voi tuntea itsensä suureksi ja vaikutusvaltaiseksi. Kolin seudulta löydät useita mielenkiintoisia luonnonnähtävyyksiä, Kolin kansallispuisto ja Kolin kylä vain kahtena esimerkkinä. Hotelli Karjalan seudulta ja Kolin lähettyviltä on helppo löytää, mikäli kaipaat laadukasta ja helppoa majoitusratkaisua. Kolin alueella on tällä hetkellä yhteensä noin 2300 vuodepaikkaa majoitusliikkeissä, joten sinulla on jonkin verran valinnan varaa löytääksesi itsellesi sopiva hotelli Karjalan seudulta.

2222

Miksi valita Koli matkailukohteeksi?

Koli sijaitsee Lieksassa Pielisen rannalla, ja tämä korkea ja näyttävä vaara on lähes kokonaan kvartsiittia. Kolin laella voit nähdä valtavia valkoisia ja paljaita kalliopintoja, jotka ovat täysin puuttomia. Ukkokoli on Kolin korkein paikka, vähän alempana on Akkakoli ja lisäksi näyttävän jyrkän seinämän omaava Paha-Koli. Kolin seudulla ilmasto on lämpimämpää kuin mantereen seudulla. Kolilla on melko rikasta kasvillisuutta, rinteellä voi löytää pahtarikon, viherraunioisen sekä tunturikiviyrtin. Myöskin hyvin näyttävät karjalanruusun sekä kaiheorvokin voit Kolin maastosta löytää. Ehkä hieman yllättäen Kolin kupeessa voit nähdä vielä lehtopähkämön, syyläjuuren ja lehmuksenkin. Koli on siis varmasti Pohjois-Karjalan alueen näyttävin paikka, sillä mistä muualta voisitkaan löytää niin moninaista kasvillisuutta. Kun sinulla on Kolin matkailu mielessä, kannattaa varata ensi tilassa hotelli Karjalan seudulta, jotta pääset nauttimaan näistä Pohjois-Karjalan luonnon parhaimmista nähtävyyksistä. Majoitusliikkeitä tältä seudulta löytyy useita ja hyvä hotelli Karjalan siimeksessä on varmasti kokemisen arvoinen matkailumuisto.

Kun sinulla on varattuna hotelli Karjalan alueelta, voit silloin myös rauhassa tutustua Pohjois-Karjalan muihin kauniisiin maisemiin. Pohjois-Karjalasta löydät Joensuun, joka onkin maakunnan keskuskaupunki. Lisäksi Lieksa ja Kitee sekä Nurmes ja Outokumpu kuuluvat kaikki Pohjois-Karjalan maakunnan alueelle. Paljon nähtävää riittää tässä Suomen yhdessä merkittävimmässä ja kuuluisammassa maakunnissa, ja sen ovat huomanneet ulkomaiset turistitkin. Vuoden 2017 kesällä Kolin alueella oli selkeästi enemmän kävijöitä kuin aiemmin, noin 15 prosentin kasvu edellisvuoteen verrattuna. Luontokeskus Ukkokin sai heinäkuussa uuden ennätyksen, kun siellä kävi vierailemassa yli 20 000 ihmistä. Turisteja tulee Keski- ja Etelä-Euroopasta, joista suurin osa on sveitsiläisiä ja hollantilaisia. Lisäksi italialaiset ja espanjalaiset turistit ovat nyt kasvava turistijoukko.

Finland

Kannattaako Kolille palata uudestaan?

Miten ulkomaalaiset turistit ovat löytäneet niinkin syrjäisen paikan kuin Koli, jonne ei moni suomailainenkaan ole vielä löytänyt? Yksi syy voi olla se että Etelä-Euroopassa on kesän aikana kovia helteisiä ajanjaksoja, jolloin paikalliset kaipaavat hieman viileänpään ilmastoon. Mikä voisikaan sellaisessa tilanteessa olla parempi ratkaisu, kuin varata hotelli Karjalan seudulta ja tutustua Kolin mahtaviin maisemiin. Aurinkoinen sää Pielisen rannalla on tämän vuoden kesällä piristävä poikkeus, sillä tämän vuoden heinäkuussa sää oli Pohjois-Karjalan seudulla enimmäkseen hyvin kolea ja sateinen. Kun kesällä sattuu olemaan aurinkoinen päivä, kannattaa se viettää vaikkapa Kolin kansallispuistossa. Kolin kansallispuistossa on hyvin laaja valikoima polkuja, joita pitkin voit lähteä sopiville päiväretkille kauniiseen maastoon. Useimmat reitit ovat rengasreittejä, joista jokaiselle löytyy sopivan pituinen reitti, mutta koska aika on rajallinen, kaikkia reittejä ei yhtenä kesänä välttämättä ehdi kulkea. Niinpä jätimme tällä kertaa kauniin ja aurinkoisen Kolin palataksemme sinne taas ensi vuonna uudestaan.